Butiken i Sidsjö

Vår huvudleverantör
Nordic Lights logo

Vi är medlemmar i Svenska Solskyddsförbundet
Svenska Solskyddsförbundets logo

 

Solskydd spar energi sommar som vinter

Energibesparing kommer alltmer i fokus. Ca 40 % av Sveriges energi går åt till att värma byggnader. 10-15 % av detta går förlorat genom fönster. En förutsättning för att kunna minska värmeförlusten från rummet genom ett fönster är att fönstret är tätt. Med en automatik som centralt styr solskyddet utnyttjar man solskyddet optimalt och därigenom får störst energibesparing samt bästa effekt på inomhusklimat.

Uvändiga solskydd är de effektivaste alternativen när det gäller att avskärma värmeenergi. Inom denna grupp kan man uppnå en avskärmningsfaktor på 50-90% vilket gör att inomhusklimatet blir bättre. Energiförbrukningen blir lägre då kylanläggningen inte behöver jobba lika hårt.

Markiser är den vanligaste lösningen men även screenvävslösningar och markisolette (läs mer om produkterna under markiser) kommer allt mer.

Fördelar med utvändigt solskydd

- Effektiv avskärmning
- Bättre inomhusklimat
- Lägre energikostnader/kylning
- Avskärmar men man ser ut
- Estetiskt lyft för fasad kan/p>

Invändiga solskydd som persienner, men även plisségardiner, lamellgardiner och olika typer av rullgardiner har värmeisolerande förmåga. Denna grupp har givetvis inte samma höga solskyddsfaktor för att stänga ute solinstrålning som de utvändiga produkterna. Erfarenheten säger att ett invändigt alternativ klarar att avskärma värmeenergin upp till 20-65% beroende på olika faktorer. Men även här spar man energi om man har kylsystem sommartid. Vad många inte tänker på är att ett inre solskydd även fungerar som isolering vintertid. Produkterna skapar en luftspalt mellan rummet och glaset som har en isolerande effekt.

Fördelar med invändiga solskydd

- Avskärmar värme utan större ingrepp
- Isolerar och spar energi
- Skyddar inredning mot blekning
- Skapar en estetiskt tilltalande miljö och ger trivsel
- Okänsliga för yttre förhållanden (vind)

Persienner
Med värmeisolerande persienner har man en enkel metod att minska energikostnaden. Med installation mellan rutorna kan man minska värmeförlusten genom glasdelen med upp till 40 %. isoleringen blir till och med bättre än en treglasisolerruta.och samtidigt blir det ett effektivt solskydd. Man kan behålla tvåglasfönster som släpper in 10 % mer solsken än treglasfönster. En smart investering.

Plisségardiner
Den effektivaste produkten är cell-plissé som med sina tätslutande celler skapar dubbel luftspalt. Kan med fördel motoriseras och via automatik köras ner på kvällen för bästa effekt nattetid.

 

 Aktuellt

 

Utställning av markisvävar i butiken

Copyright © 2012 - Sidsjö Persienn & Markis | Tungatan 2, 853 57 Sundsvall | Tel: 060-612202 Mobil: 070-6553361 | e-post | www.sidsjo.nu